MACFit Polonyalı Benefit Systems Şirketine Satıldı
MACFit, Polonyalı Şirkete Satıldı!
Türkiye’de 121 spor salonu ve 350 bin aktif üyesi ile öne çıkan en büyük spor salonu zincirlerinden biri olan MACFit, önemli bir satış gerçekleştirdi. MACFit markası altında faaliyet gösteren Mars Spor Kulübü ve Tesisleri İşletmeciliği A.Ş.’nin, Polonyalı Benefit Systems şirketine satıldığı bildirildi. Bu anlaşmanın toplam bedeli 420 milyon dolar olarak belirlendi.
MACFit’in Genel Durumu
MACFit, Türkiye genelinde 121 spor salonu ile hizmet vermekte ve 1.4 milyon dijital üye sayısına sahip. Aktif üye sayısı ise 305 bin olarak kaydedilmiştir. Şirketin sahibi olan Mars Spor Kulübü ve Tesisleri İşletmeciliği A.Ş., Polonyalı Benefit Systems’e satılacak ve bu satışın onayı için Rekabet Kurumu’nun değerlendirmesi bekleniyor.
Finansal Performans
MACFit, 2024 yılı içinde 112 milyon dolar ciro elde etmeyi hedefliyor. Şirketin, 50 milyon dolar faiz, vergi ve kâr ile birlikte mali performansı dikkat çekiyor. Polonyalı Benefit Systems, MACFit’in bu yıl içinde 26 yeni spor salonu açmayı planladığını ve 2026 yılına kadar da 22 yeni şubenin daha faaliyete geçeceğini duyurdu.
MACFit’in Tarihçesi
MACFit, 2007 yılında kuruldu ve 2010 yılında Esas Holding ve Actera Group’un yatırım yapmasıyla büyüme sürecine girdi. Esas Holding, Pegasus, Air Berlin, Ayakkabı Dünyası ve Mars Sinema gibi tanınmış markaların da sahibi olup, sağlık ve gıda alanında çeşitli faaliyetler yürütmektedir.