Günlük Burcum
Günlük Burç Yorumu'nun En Güncel Hali

Özgür Özel’e Manevi Tazminat Davası: 480 Bin Lira Ödeyecek

0

Özgür Özel Hakkında Manevi Tazminat Davası Sonuçlandı

Özgür Özel Hakkında Manevi Tazminat Davası Sonuçlandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e yönelttiği ifadeler nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel hakkında manevi tazminat davası açılmıştı. Dava sürecinde önemli bir gelişme yaşandı ve mahkeme kararı verildi.

Sabah gazetesinden Nazif Karaman’ın haberine göre, CHP lideri Özgür Özel, mahkeme tarafından toplamda 480 bin lira manevi tazminat ödemeye mahkum edildi. Bu tazminat, Özel’in İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek ile ilgili altı grup toplantısında yaptığı konuşmalarda kullandığı “seyyar giyotin” ifadesinin, Başsavcı’nın kişilik haklarına yönelik bir saldırı olarak değerlendirilmesinin sonucunda belirlendi.

İstanbul Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, Başsavcı Gürlek’in şikayeti üzerine, mahkeme, Özgür Özel’in her bir grup toplantısında kullandığı ifadelerin, Gürlek’in onur ve saygınlığına zarar verdiğine hükmetti. Mahkeme, Özel’in her bir toplantı için 80 bin lira olmak üzere toplamda 480 bin lira tazminat ödemesine karar verdi.

Karar, yasal faiz hariç olarak hesaplandı ve davanın temyiz aşamasına taşınabileceği belirtildi. Eğer karar kesinleşirse, Özgür Özel’in 480 bin liralık tazminat ödemesinin gerekeceği ifade edildi.

Özgür Özel'e Manevi Tazminat Davası: 480 Bin Lira Ödeyecek

İlginizi Çekebilir;  Suriye'de Alevilere Yönelik Şiddet ve Tepkiler
Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.